Toygroup stärker sin verksamhet inom utomhuslekplatser

24.8.2015

Toygroup har undertecknat ett importkontrakt med amerikanska Rainbow Play Systems, som ger Toygroup status som exklusiv och ackrediterad distributör av deras produkter. Således stärker Finlands ledande inomhuslekplatsproducent sin position även på utomhuslekplatsmarknaden.

Rainbow Play Systems grundades 1985 och har producerat mer än en miljon lekplatser, vilket gör dem till en av världens största aktörer inom utomhuslekplatser. Bolagets princip är att producera marknadens säkraste och hållbaraste lekplatser med högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas från början till slut i USA.

Konstruktionen tillverkas av förnybart kaliforniskt Redwood-trä. I Rainbows breda sortiment finns det produkter och modulära lösningar såväl för officiellt som privat bruk.

”Vi har tidigare sporadiskt levererat utomhuslekplatser, men nu breddar vi vår verksamhet genom att erbjuda lösningar av högsta kvalitet för utomhusbruk både åt våra nuvarande kunder och potentiella nya kunder. Rainbow är en lämplig partner för Toygroup, eftersom företagets produkter representerar värden som är viktiga för Toygroup. Dessa är bland annat hållbarhet, flexibilitet och säkerhet. Rainbows produkter är inte marknadens billigaste, men de bästa tycker vi. Med dem tjänar vi i första hand kunder som söker efter kvalitet och säkerhet. När det gäller produkter riktade till barn, kan man inte göra kompromisser gällande kvaliteten”, säger Joni Lindell, Toygroups grundare och VD.

Mer information: marketing@toygroup.fi